4 Mayıs 2014 Pazar

DOĞUM GÜNÜ İÇİN , ŞEKER HAMURLU PASTA TARİFİ :)

MALZEMELER ;

Pandispanya için ;
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Ganaj için ;
  • 400 ml sıvı krema
  • 400 gr kuvertür çikolata
  • Dilediğiniz meyveler
Kaplamak için ;
  • Şeker hamuru ( hazır alıyorum)
  • Ben bu pasta da 2 tane kalıp kullandım, gerisi el yapımı
HAZIRLANIŞI ;

Pandispanya için ;

Yumurta ve şekeri yüksek devirde 4-5 dakika çırpıyorsunuz, kalan kuru malzemeleri eleyip içine kaşık kaşık koyup tahta bir kaşıkla karışımı söndürmeden yediriyorsunuz.Bu aşamada ve bundan sonra mikser hiç kullanılmıyor.Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba döküyorsunuz ve önceden ısıtılmış 160 derecede 25-30 dakika pişiyorsunuz.
Ganaj içinde sıvı kremayı sos tenceresine alıp kaynama noktasına getiriyorsunuz, çikolataları içerisine koyup eritiyorsunuz ve ocaktan alıp buzdolabında 2 saat dinlendirip çırpıyorsunuz.
Şeker hamuruyla kaplamak için pastayı kremalayıp meyveleri koyduktan sonra en son her yerini krema ile sıvayıp 2 saat buzdolabında dinlendirmenizi öneririm ki krema iyice donsun.
Daha sonra şeker hamurunu zemine pudra şekeri serpip oklama ile açıp, açtığınız hamuru pastanın üzerine yerleştirmeniz gerekiyor.Fazlalıkları da bıçakla kesebilirsiniz . Bu aşamadan sonra pastanın üzerine çok bastırmayın ki kenarları pörtlemesin :) 

Daha sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben pastam içinde ayakta duran bir figür yaptım eğer ayakta figür yapacaksanız ufak tıfıl bir şey yapın yoksa pastayı deliyor :)

Bana sorarsanız ben yine kremalı pastayı tek geçerim :)

Tercih sizin afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder